20 februarie 2009

Cioaca haiducului

Carevasăzică, SE STRÂNGE LAŢUL!
Pesimiştii ar spune că aceste vremuri sunt de-a dreptul mizerabile. Optimiştii le-ar cataloga drept incitante, dar n-ar uita să spună: “E loc şi pentru mai rău!”. Cert este că trăim vremuri în care locul de muncă a devenit un favor pe care angajatorul i-l aduce, chipurile, salariatului, nu un drept câştigat constituţional. Când se strânge laţul, totul se reduce la pierderi şi câştiguri. Dacă se poate câştigurile să fie imediate, iar pierderile în altă viaţă.
În Alexandria, şi nu numai, au început să devină mai căutate locurile de muncă la stat care, deşi par mai prost remunerate, dau acea siguranţă de care fiecare român are nevoie. Numai că nu oricine are posibilitatea să intre în sistem doar pentru că este performant şi capabil. De cele mai multe ori altele sunt criteriile de selecţie ale personalului bugetar, dar nu acest aspect ne-ar interesa, căci este arhicunoscut.
Faptul că locul de muncă îşi are preţul lui se ştie. Ceea ce nu se ştie este durata pentru care ai asigurat acel loc de muncă. Tocmai aici se trag sforile, se fac aranjamentele, se aranjează ploile. Dar mai întâi se caută cu îndârjire un nod în papură pentru a avea la mână argumentul-forte şi a putea da “decisiva”, care ar conduce la uşuirea angajatului incomod. O practică de-a dreptul bugetară, dar care a fost “importată” şi în mediul privat, acolo unde politica este una mai simplistă, rezumându-se doar la afirmaţia: “Nu-ţi convine, poţi să pleci! Ca tine găsesc mulţi afară care abia aşteaptă un loc de muncă”. De fapt, aici s-a ajuns cu raportul de muncă, cerere-ofertă, fix în gura prăpastiei, acolo unde un simplu “bau!” ar putea duce la prăbuşire.
În timp ce politicienii fac gargară cu promisiuni legate de aducerea de investitori pentru crearea de locuri de muncă, românii disponibilizaţi ce îngroaşă tot mai mult rândurile, îşi clătesc gura cu apă de ploaie, că-i mai ieftină, şi-n plus cade din cer. În zare, însă, nu se întrevăd speranţe, iar laţul pare să se strângă tot mai mult, lăsându-l pe român cu limba scoasă, dispus să facă orice compromis pentru a scăpa. Dacă nu va reuşi, măcar va avea parte la final de niscai erecţie (n.r. – efectul spânzurării), ceea ce înseamnă că sfârşitul nu-i chiar atât de negru pe cât pare.
Iată şi de ce românul este dispus să facă haz de necaz. De-a lungul timpului şi-a însuşit bine această lecţie de viaţă şi nici că-i mai pasă de ce a fost sau ce va fi, ci doar ceea ce este. Nu întâmplător şi sloganurile comerciale se leagă de plăcerea de moment pe care ţi-o oferă cutare produs sau serviciu. Mai rău este că plăcerea promisă este, în cele mai multe cazuri, o mare ţeapă. Restul nu-i decât o altă plăcere dată cu plăcere, precum strângerea laţului pe piaţa muncii, de unde se aude, deja, un gâfâit de şomaj, în masă. Este şi acesta un semn al crizei financiare pe care guvernanţii vor s-o ascundă sub preş, ca să nu bată la ochi mizeria adusă la pragul socio-politic. Dar, sănătoşi să fim că belele vin singure!... Parcă aşa se mai încurajează, mai nou, românul ajuns la ananghie.

Ce ar trebui să MAI ŞTIE angajatorii...

La o populaţie aflată în continuă scădere, ajungând la 410.288 persoane, judeţul Teleorman are nu mai puţin de 14.819 şomeri, din care indemnizaţi (în plată) erau, la 31 ianuarie 2009, doar 3.242 de persoane, în vreme ce 11.577 nu mai beneficiau de ajutorul de şomaj. Numai la Alexandria şi comunele arondate sunt înregistraţi 3.438 de şomeri.


(fragment dintr-un interviu pe care i l-am solicitat şefului AJOFM Teleorman, Mihai Sorin Murar, la începutul lunii februarie 2009)

Rep. – În cazul în care un angajator doreşte să încadreze în muncă proaspeţi absolvenţi, ce facilităţi ar avea?
Mihai MURAR – În principiu, ceea ce prevede Legea 76 din 2002 cu privire la sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Mai exact, angajatorii care încadrau în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primeau lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent, cel puţin un salariu de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data încadrării în muncă. Numai că după ce salariul minim brut pe ţară s-a majorat la 600 de lei, o hotărâre de guvern a schimbat oarecum datele, întrucât s-a introdus indicatorul social de referinţă în cuantum fix de 500 lei. De pildă, dacă pentru un absolvent al ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii ar fi trebuit să se acorde o subvenţie lunară de 600 lei, adică echivalentul salariului minim brut pe ţară, acum aceasta va fi de 500 lei pentru că se raportează la indicatorul social de referinţă. Totodată, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământului liceal se acordă o subvenţie, la data încadrării în muncă, de 1,2 indicatori sociali de referinţă, şi anume 600 de lei, iar pentru absolvenţii de învăţământ superior subvenţia este de 1,5 indicatori sociali de referinţă, ceea ce înseamnă 750 lei. Dacă s-ar fi păstrat raportarea la salariul minim brut pe ţară, la angajarea unui absolvent de studii superioare s-ar fi acordat acum o subvenţie de 900 de lei, însă…
Rep. – Ce se întâmplă în situaţia în care contractul de muncă al absolventului încetează din cauza angajatorului? Dar la demisie?
M.M. - Dacă este vina angajatorului, acesta va trebui să returneze AJOFM-ului toată subvenţia pe un an. Înţelegerea scrisă între noi şi angajatorul beneficiar al acestei subvenţii este să păstreze în muncă absolventul nu doar un an cât primeşte subvenţia de la noi, ci trei ani.
În schimb, dacă angajatul îşi dă demisia, acesta nu returnează nimic pentru că subvenţia a fost primită de către angajator.
Rep. – Organizarea burselor de muncă în judeţ a avut rezultatul scontat?
M.M. – Mulţi şi-au găsit de lucru prin bursele locurilor de muncă pe care le-am organizat. De pildă, dacă tot am amintit de absolvenţi, în septembrie mai organizăm o astfel de bursă pentru aceştia.

Rep. –
Care este tendinţa şomajului în Teleorman?
M.M. – Cred că numărul şomerilor va creşte în 2009. Aşa se face că la sfârşitul lunii ianuarie rata şomajului a urcat la 8,6 la sută.
Concluzie: În cazul în care contractul de muncă al unui absolvent de studii superioare, şi nu numai, încetează înainte de încheierea celor 3 ani prevăzuţi în contractul cu AJOFM, din vina angajatorului, atunci acesta este obligat să restituie subvenţia pe un an, instituţiei care i-a acordat acest ajutor financiar.
Altfel spus, pentru un absolvent de studii superioare, de pildă, angajatorul returnează
90 de milioane de lei vechi dacă pe perioada celor trei ani încetează contractul cu angajatul respectiv.

19 februarie 2009

La DUBLU...

Oricât de supărată a fost această zi rece din februarie (n.r. - nu degeaba se spune că februarie este cea mai mică şi, implicit, cea mai rea lună din an), pentru care meteorologii au acordat şi un Cod Galben, rămâne una aparte pentru mine.
Astăzi, 19 februarie, la graniţa dintre Vărsător şi Peşti, mama mea a împlinit 63 de ani de existenţă. Prin mâna ei au trecut şi s-au format poate chiar zeci de generaţii de copii.
Mi-a mărturisit că de când există nu a avut o aşa vreme urâtă de ziua ei de naştere.

Tot astăzi, fiica mea, Karla Mihaela,

a împlinit două luni de viaţă.
Aşadar, o bucurie la dublu pentru mine şi familia mea.



La Mulţi Ani Fericiţi pentru mama şi fiica mea!

17 februarie 2009

O FACEM de Florii !

Cum nu am dorit ca fetiţa noastră să fie botezată în orice zi, am ales ca dată ziua de Florii (12 aprilie), dacă tot este praznic împărătesc, după cum ne-a mărturisit chiar părintele.În fond, fără o săptămână nu ar avea la botez 4 luni, fetiţa noastră, Karla-Mihaela, şi nimeni nu ar putea spune că este prea târziu. Apoi, din aprilie vine primăvara şi poate se atenuează recesiunea, iar lefurile vor mai creşte la bugetari, pe ici, pe colo, graţie protestelor sindicale, desigur.

16 februarie 2009

Iluzii, pur şi simplu

Iluziile sunt deşarte atunci când chiar credem că presa din România este liberă şi independentă. Întotdeauna presa depinde de banii cuiva care, la rându-i, pune la bătaie banii statului, adică şi ai tăi. În atare situaţie, cum naiba mai putem vorbi despre libera exprimare? Liberă-liberă, dar pe banii cui?

15 februarie 2009

Fii în ALB şi ROŞU !

Pe cine vor mai muşca, în retur, câinii roşii?

În voiaj cu mascaţii

- Poftiţi la dubiţă, alexăndreni! Astăzi avem cursă moca!
Pe o zi atât de frumoasă, se merită o plimbare cu MASCAŢII deghizaţi în jandarmi. Locul de plecare este chiar vizavi de Prefectură, dar destinaţia rămâne o necunoscută. Aşadar, pentru senzaţii tari, aceasta-i alegerea potrivită şi economă!...

13 februarie 2009

Vine, vine primăvara... cu ŞOMAJ în toată ţara...

Cine va mai face disponibilizări în Teleorman? Aceasta-i marea dilemă a vremii...

Efectele invocatei recesiuni încep să se facă simţite, bineînţeles, şi în Teleorman, după cum era de aşteptat.
Recent am intrat în posesia “listei negre” cu societăţile care intenţionează să concedieze personal în următoarele luni.
Potrivit datelor furnizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Teleorman, sunt nu mai puţin de şase societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în judeţ şi care au anunţat deja că vor face disponibilizări de personal în perioada imediat următoare.

La prima strigare, peste o mie de salariaţi vor rămâne fără slujbe


Din cei 274 de salariaţi pe care îi are, SC UNICOM WOOD Production SA din Roşiorii de Vede va concedia, în luna martie, 52 de salariaţi. Ăsta da cadou de Mărţişor!...
Din februarie până în luna iunie a acestui an, SC Leonardo SRL Oradea a anunţat că va concedia 11 salariaţi, din ceie 2.682 angajaţi pe care îi are "în stoc".
Mai drastică pare măsura aplicată de SC Hidro Olt Construct Turnu Măgurele, care, în această lună, este dispusă să renunţe la 71 de salariaţi, dintr-un număr total de 81 de angajaţi.
Cam cu aceeaşi măsură, şi tot în această lună, SC Dorex SRL Zimnicea va disponibiliza 84 de salariaţi, dintr-un număr total de 90.
Ne întoarcem la Turnu Măgurele, acolo unde societatea comercială CONLOC SA va trimite acasă 39 de salariaţi, din cei 47 pe care îi are până la momentul aplicării acestei măsuri.
În fine, mediatizata societate DONAU CHEM SRL Turnu Măgurele, trece şi ea la “curăţenia de primăvară”, astfel încât în luna februarie disponibilizează 763 salariaţi dintr-un total de 1.111 angajaţi.
Trăgând linie peste tot acest şir de disponibilizări de personal anunţate a avea loc în prima jumătate a anului, ajungem la concluzia că ar urma să fie trimişi acasă, în şomaj,până la jumătatea acestui an, 1.020 de salariaţi.
Ca şi când nu ar fi fost suficient de mare, raportat la populaţia acestui judeţ, rândul şomerilor se va îngroşa astfel şi mai mult, iar perspectivele duc către nicăieri. Autorităţile continuă să fie incapabile să găsească soluţii pentru crearea de locuri de muncă, iar teleormăneanul este nevoit să plece cu jalba în proţap în lumea largă pentru a-şi putea întreţine familia. E tot ce mai contează.

Trafic de carne vie şi SCLAVIE la Alexandria (?!)

Sclav la nici 18 ani
La nici 18 ani, Mihai M., din comuna Focuri, judeţul Iaşi, trăieşte momente de groază la Alexandria. Deoarece provine dintr-o familie cu nouă fraţi (n.r. –mezina are un an şi câteva luni), tatăl acestuia s-a încumetat să-l dea la muncă, după ce o persoană cunoscută sub numele Aurel (n.r. – intermediarul acestei afaceri, din câte se pare), i-a promis că acolo unde-l va duce pe tânăr va fi plătit cu 300 de lei pe lună şi totul va fi bine. Aşa avea să ajungă Mihai la Alexandria, în urmă cu mai bine de trei săptămâni, la o vilă situată pe strada Meşteşugari. Acolo, tânărul s-a înţeles cu proprietarul cunoscut sub prorecla “Lu’ Nici” să fie plătit la două săptămâni, cu câte 150 de lei. Zis şi… cam atât, căci în loc de bani, Mihai încasa sistematic bătaie de la argaţii moşierului. Şi de ar fi fost doar asta…
Într-un final, Mihai a reuşit să fugă, ascunzându-se sub podul de la râul Vedea, unde a stat mai bine de o săptămână, în ger şi flămând. Avea să fie găsit de soţia unui subofiţer din cadrul IPJ şi adus la ea acasă. Femeia are o micro-fermă, dar nu avea intenţia să-l pună la muncă.
Când tocmai credea că a scăpat, tânărul a fost găsit de acest Lu’ Nici care i-a mai tras o mamă de bătaie şi l-a luat cu japca la vila lui.
Despre modul cum a ajuns prima oară să muncească pe moşia alexăndreanului Lu’ Nici, tânărul ieşean povesteşte: “M-a luat într-o duminică de-acasă, iar luni m-a şi pus la treabă, în grajd. Stăteam într-un vagon ars, fără pic de căldură, iar într-o zi, ca să nu mai fug m-au legat cu sârmă de mâini şi de picioare”.
Tânărul moldovean ne-a mărturisit că adesea Lu’ Nici se laudă că are miliarde de lei şi nu se teme de nimeni şi de nimic. Nici măcar de poliţie pe care simte nevoia uneori să se uşureze, dacă se supără, sau chiar să-i calce cu maşina pe poliţişti.
Pe moşia acestuia mai muncesc, din câte se pare, alte două persoane, din care un tânăr de numai 16 ani, racolat tot din Moldova, potrivit celor spuse de tânărul Mihai.

Poliţist ameninţat cu moartea şi înjurat

Subofiţerul de poliţie F.M., angajat al IPJ Teleorman care l-a luat în grijă pe tânărul Mihai, a avut parte numai de scandaluri din partea Lu’ Nici.
Fiind firav, tânărul nu a fost pus la munca de jos, ci doar să mai dea o mână de ajutor. Pentru asta primeşte lunar 300 de lei, un adăpost şi o mâncare caldă.
“L-am văzut pe stradă şi l-am luat la noi. Mi-a zis că a fugit de la cineva care îl bătea”, ne-a mărturisit subofiţerul care, de atunci, are de furcă cu acea persoană cunoscută cu porecla “Lu’ Nici” (n.r. – iniţialele numelui sunt I.A.)
“Într-o zi a venit la mine acasă, a rupt porţile de la grajd şi l-a bătut pe băiat ca p-un câine, luându-l cu el. Eu nu eram acasă atunci”, ne-a mărturisit subofiţerul. Tot el ne-a spus că în ziua de 1 februarie, la ora 12.12, a fost sunat de “Lu’ Nici”, pe telefonul mobil (n.r. – oare cum a făcut rost de numărul de telefon al poliţistului?). Vreme de 10 minute cât a durat convorbirea, Lu’ Nici i-ar fi adresat poliţistului injurii şi l-ar fi ameninţat, spunându-i “Te omor!”. Printre altele, însă, chiar i-a propus şi un târg, zicându-i că dacă vrea băiatul să-i dea pe el 5 milioane de lei vechi. Cum o astfel de târguire era de neacceptat, au rămas injuriile şi ameninţările.
Momentele de groază nu au încetat pentru tânărul ieşean. Ca să se răzbune, Lu’ Nici l-a dus pe Mihai p-un câmp, în apropiere de Costeşti, l-a dezbrăcat complet, să nu aibă asupra lui nici un număr de telefon şi apoi l-a abandonat acolo, în ger. A fost găsit de un om de bine care l-a îmbrăcat şi i-a dat de mâncare. Mai mult, acesta i-a oferit şi 50 de lei pentru a avea de drum, deoarece tânărul i-a spus că ar vrea să ajungă la Alexandria, la un poliţist.
Aşa avea să se întoarcă tânărul Mihai înapoi la poliţist acasă, acolo unde se simţea în siguranţă şi apreciat.

“Mă p… pe toată poliţia!”
Potrivit subofiţerului, a fost depusă plângere la Poliţia Alexandria, fiind aşteptat şi tatăl tânărului să facă acelaşi lucru. Totodată, poliţistul intenţionează să mai depună o plângere pentru ameninţare şi injurii. În consecinţă, s-a întocmit dosar pe numele “Lu’ Nici”, care acum pare grăbit să plece în Spania, cu treburi mari… Probabil cu vreun transport de turişti din Moldova numai buni de muncă “afară”. Cel puţin la această concluzie a ajuns subofiţerul: “Ia persoane din Moldova şi le aduce aici sau direct în Spania, la muncă”.
Cât despre maltratarea tânărului care a fost privat de libertate şi tratat precum un sclav, poliţistul F.M. a afirmat că lui Mihai i s-a eliberat certificat medico-legal.
Cazul este în atenţia poliţiei. O poliţie pe care, însă, Lu’ Nici o desconsideră: “Mă p… pe toată poliţia! Am bani, vă cumpăr pe toţi!” Şi ştie el ce spune, căci din câte se pare sunt poliţişti care s-au înfruptat de la ferma acestui Lu' Nici. Aceeaşi poliţişti au făcut demersuri la respectivul subofiţer să retragă plângerea şi să cadă la pace cu Lu' Nici. Orice comentariu ar fi de prisos în atare situaţie.

12 februarie 2009

Noua testare, în stadiul de experiment

Chestionarul nr.69
1. Ce trebuie sa facă conducătorul auto la întâlnirea acestui indicator?
a) să behăie
b) să mulgă vaca
c) nu are nicio obligaţie, deoarece indicatorul este adresat doar vacilor, nu şi boilor

2. Care vă sunt obligaţiile dacă, circulând pe drumul public, întâlniţi indicatorul alăturat?:
a) să vă verificaţi de urgenţă mail-ul
b) să trageţi pe dreapta la cel mai apropiat “Internet Cafe”
c) să nu circulaţi cu o viteză mai mare de 512 kb/s

3. Unde vă aflaţi dacă întâlniţi indicatorul de mai jos?
a) în apropierea unui bar sau bordel
b) în apropierea unei maternităţi
c) pe un drum alunecos

4. Cum se pedepseşte depăşirea fără semnalizare?
a) cu pedeapsa cu moartea şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile
b) cu pedeapsa cu moartea, dar fără reţinerea permisului de conducere
c) cu pedeapsa cu moartea, amendă şi închisoare.

5. Care este ordinea de trecere în intersecţia alăturată?:
a) primul va trece autoturismul roşu, pentru că se grăbeşte, al doilea autoturismul verde pentru că se grăbeşte mai puţin, iar al treilea autocamionul pentru că nu se grăbeşte deloc
b) primul va trece camionul, al doilea autoturismul roşu, iar al treilea tot camionul
c) toate cele trei autovehicule vor trece simultan în intersecţie

6. Ce faceţi dacă întâlniţi, simultan, în aceeaşi intersecţie, indicatoarele din imagine, poziţionate unul sub altul?:

a) opriţi, şi acordaţi prioritate, dar în acelaşi timp vă continuaţi drumul pentru că aveţi prioritate
b) vă continuaţi drumul pentru că aveţi prioritate, după care vă întoarceţi în intersecţie şi vă opriţi ca să acordaţi prioritate
c) nu aveţi nicio obligaţie, deoarece sunt indicatoare de informare turistică.

7. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului alăturat?
a) să va faceţi cruce
b) să acordaţi prioritate preoţilor care circulă din dreapta
c) să claxonaţi în exces că poate trece vreun mort

8. Circulaţi iarna pe drumul public acoperit cu zăpadă, ninge abundent şi este ceaţă. Ce trebuie să faceţi?
a) vă opriţi şi asteptaţi până vine vara, după care vă continuaţi drumul
b) măriţi viteza şi închideţi ochii
c) sunteţi obligat ca în această situaţie să vă echipaţi autovehiculul cu CD Player

9. Întâlniţi într-o intersecţie un poliţist care are mâna dreaptă ridicată şi va indica semnalul alăturat. Ce semnifică acest semnal pentru dumneavoastră?
a) nimic, deoarece este un semnal adresat conducătorilor de avioane
b) trebuie să porniţi ştergătoarele, deoarece semnalul va indica faptul că va începe ploaia
c) sunteţi obligat să opriţi şi să acordaţi primul ajutor poliţistului, deoarece are degetul fracturat.

10. În urma unui accident auto, una din victime are hemoragii severe. Aveţi dreptul să o transportaţi la spital?
a) nu, deoarece vă murdăreşte maşina cu sânge şi poate moare şi nu vă mai poate despăgubi
b) da, dar numai în portbagajul maşinii
c) da, dar sunteţi obligat să lăsaţi victima să conducă autovehiculul

11. Vă deplasaţi regulamentar pe un pod cu circulaţie pe un singur sens, iar din contrasens vine un tir cu viteză de 160km/h, ce trebuie să faceţi în această situaţie delicată?
a) măriţi viteza ca să fiţi sigur că muriţi
b) nu vă faceţi probleme, deoarece şoferul tirului procedează neregulamentar şi va suporta consecinţele legale
c) aţi pus-o!

12. Cum se tratează rănile survenite în urma unui accident rutier?
a) se dezinfectează rana cu scuipat, după care se curăţă cu peria de sârmă
b) se leagă rana cu sârmă ghimpată pentru a se opri hemoragia
c) se pupă în dreptul rănii pentru a ameliora durerea.

13. Circulaţi regulamentar şi observaţi că, din spate conducătorul unui autoturism se pregăteşte să vă depăşească. Cum naiba mai procedaţi?
a) măriţi viteza şi vă luaţi la întrecere cu respectivul conducător auto, până când renunţă să vă depăşească
b) îl acroşaţi din lateral când este în dreptul dvs. astfel încât să îl scoateţi de pe partea carosabilă
c) iesiţi imediat de pe partea carosabilă, chiar în şanţ dacă este posibil, ca să îi daţi de înţeles că sunteţi de acord să fiţi depăşit

14. Circulaţi regulamentar şi observaţi că un biciclist se prinde cu mâna de autoturismul dumneavoastră. Cum procedaţi?
a) măriţi viteza cât puteţi de mult, deoarece este posibil ca biciclistul să se grabească
b) măriţi viteza şi începeţi să circulaţi în zig-zag, până când nu îl mai vedeţi pe biciclist
c) scoateţi capul pe geam şi îl injuraţi de mamă pe biciclist

15. Sunteţi implicat într-un accident auto soldat cu victime omeneşti şi pagube materiale. Când aveţi voie să consumaţi băuturi alcoolice şi să vă drogaţi?
a) înaintea accidentului
b) în timpul accidentului
c) imediat după accident

16. Aveţi voie sa treceţi la culoarea roşie a semaforului?
a) probabil că nu
b) în niciun caz
c) sigur nu

17. Ce vă avertizează indicatorul alăturat?
a) că în localitatea Suceava se circulă doar cu camionul
b) că dacă nu circulaţi cu camionul nu o să ajungeţi în Suceava
c) că dacă mergeţi spre Suceava o să fiţi lovit de un camion

18. Cine procedează greşit în situaţia următoare?
a) conducătorul tramvaiului pentru că nu se apropie de trotuar
b) conducătorii motocicletelor pentru că vor să intre în tramvai cu tot cu motociclete
c) pietonii pentru că nu au motociclete

NE PARE RĂU, IAR AŢI PICAT TESTAREA PE CALCULATOR!

BINE DE BĂGAT LA CAP

Noua mea politcă:

Mesajele anonime cât şi cele cu caracter tendenţios, postate pe acest blog, vor fi ŞTERSE!

Cei care doresc să-şi asume responsabilitatea pentru cele afirmate în respectivele mesaje, vor trebui să le semneze cu numele lor, nicidecum cu pseudonime.
Nu aceeaşi soartă o vor avea eventualele mesaje care conţin critici ce sunt argumentate. Acestea nu vor fi cenzurate!
Sper că astfel m-am făcut înţeles de către toţi vizitatorii acestui blog.