26 iunie 2009

Marea dilemă: De ce ne-a părăsit "regele pop"?

După ce presa l-a transformat pe Michael Jackson dintr-un artist fără pereche într-un pedofil nenorocit, acum aceeaşi presă deplânge dispariţia subită a acestui megastar. Cutre vremuri mai trăim, taică!...

Tribut Michael Jackson - Bucuresti de pe tare.ro


Marea dilemă, tot pe pofta cârcotaşilor

Potrivit site-ului Antena 3, care la rându-i a citat site-ul www.tmz.com,o echipă de medici legişti din Los Angeles a făcut autopsierea cadavrului lui Michael Jackson.
La nici jumătate de zi de la decesul legendarului cântăreţ, presa de peste ocean a început să facă speculaţii referitoare la cauzele morţii lui Wacko Jacko, aşa cum era poreclit Jackson printre americani. Este deja cunoscut că Michael a murit în urma unui stop cardiac, însă ce ar fi putut provoca acest stop cardiac? Părerile sunt împărţite. În timp ce avocatul familiei Jackson, Brian Oxman, susţine că moartea a fost provocată de o supradoză de analgezice, Uri Geller, unul dintre apropiaţii cântăreţului, crede că stresul a fost factorul care a cauzat decesul acestuia, arată The Telegraph.

Demerolul i-a pus capac !?

Una dintre variantele vehiculate de presa internaţională este aceea că atacul de cord ar fi fost provocat de o injecţie cu Demerol, o substanţă comparabilă cu morfina, pe care starul o folosea de mai mulţi ani pentru calmarea durerilor. Ipoteza este alimentată şi de dispariţia medicului său personal, la scurt timp după deces. Conform declaraţiilor fratelui lui Michael jackson, Germaine, medicul personal, Tohme R. Tohme, care este acum căutat de poliţie, a încercat resuscitarea imediat după producerea atacului de cord.
Purtătorul de cuvânt al familiei Jackson, care este în acelaşi timp şi avocatul acesteia, susţine că dependenţa de medicamente cu care se confrunta cântăreţul i-a fost fatală. El a comparat moartea lui Michael cu cea a Annei-Nicole Smith.
"Trebuie să recunosc că ne aşteptam la acest deznodământ. Ştiam că Michael este dependent de anumite medicamente", a declarat Brian Oxman, pentru CNN. "Nu cunosc exact cantitatea de analgezice pe care o lua Michael, dar ştiu că era impresionantă".
Publicistul Michael Levine, care a avut o strânsă colaborare cu Micheal, a declarat: " Trebuie să recunosc că nu sunt deloc surprins de moartea lui Michael. Cred că era inevitabilă. Talentul lui nu poate fi pus la îndoială, însă Michael era un om care pur şi simplu nu se putea acomoda cu regulile acestei lumi".
Michael se pregătea pentru o serie de 50 concerte care urmau să înceapă pe 13 iulie la Londra. Artistul se zbătea să facă faţă programului încărcat pe care îl avea.
Uri Geller, un apropiat al lui Jackson, a declarat pentru Sky News: "Stresul l-a doborât pe Michael. Presiunea celor 50 de concerte a fost prea mult pentru el...Eu cred că din cauza asta a murit".
Probabil niciodată nu se va şti exact cauza producerii acestui infarct letal şi se va găsi cineva care să-şi dea cu presupusul, în timp ce Michael va concerta pe lumea cealaltă, românând în urmă o legendă.
În fond, viaţa-i mereu scurtă, iar noi facem tot posibilul s-o scurtăm mai mult Aşa vom ajunge să spunem că este la modă să ai o VIAŢĂ MINI trăită la MAXIM. Totul este să mai ai şi cu ce...!

19 iunie 2009

Loteria-isteria, ţeapa din România (!?)

Potul de 10 mil euro, câştigat nu demult, a declanşat în România isteria "Loto 6/49”. Tot românul, împătimit al jocului sau, din contră, jucător de ocazie, a început să viseze la marele premiu. Se formau adevărate cozi la... SPERANŢĂ. Şi când te gândeşti că norocul i-a surâs unui pompier, mai că te trec toate căldurile focului.
Odată cu isteria asta s-au declanşat si adevărate anchete mediatice în legătură cu corectitudinea jocului! OTV-ul, au găsit probe care dovedesc clar că loteria poate alege numerele câştigătoare după bunul plac! A fost suficient ca directoarea agenţiei naţionale să pronunţe numele "Editec" (compania care produce suflanta, bilele şi softul aferent) ca telespectatorii să intre în rolul de detectiv. Şi s-au descoperit lucruri extrem de interesante.
Pe site-ul Editec se spune că în interiorul fiecărei bile din cele 49 există o tăbliţă de indentificare cu un cod format din 22 cifre, aşa numitul ARS, cod care este „citit” de suflantă şi apare automat în calculator. Deasemenea, toate cele 49 de bile trebuie să aparţină aceluiaşi set se bile. În caz că, una sau mai multe bile aparţin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflantă!

Alt element important…
Potrivit lectorului universitar, doctor Georgiana Oana STÄNILÄ‚ de la ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE, CATEDRA DE CONTABILIATE, AUDIT şi CONTROL DE GESTIUNE, fiecare bilă înainte de a fi introdusă în suflantă trebuie să fie verificată cu sistemul producătorului. Acesta are trei inele prin care trebuie să treacă fiecare bilă. Primul inel citeşte bila să fie din acelaşi set cu celelalte, inelul al doilea verifică dimensiunile şi al treilea greutatea! De fapt, cu un cântar obişnuit, de bijutier, bile sunt cântărite. Si atunci se nasc mai multe întrebări. De ce aşa şi nu cu aparatul producătorului, care evident, le-a fost livrat împreună cu suflanta? De ce nu a fost prezentat şi acest sistem? De ce nu s-a menţionat că suflanta poate identifica orice bilă? Are Loteria Română ceva de ascuns?
Păi are! Dacă, ipotetic vorbind, în suflantă sunt introduse 6 bile din setul 1 şi 43 din setul 2, atunci cele 43 de bile din setul 2 nu au nicio şansă să iasă, pentru că nu sunt recunoscute de suflantă.
Şi ca şi cum toate astea nu erau suficiente, bomboana pe colivă o pune chiar producătorul sistemului.
În cartea tehnică a maşinăriei, producătorul precizează că softul poate controla jocul! Cu alte cuvinte maşinăria asta poate juca corect sau nu, în funcţie de cum decide Loteria Naţională. Asta poate explica mai bine de ce poturile mari din istoria loteriei s-au câştigat doar în momente de sărbătoare sau cu ocazia unor anumite evenimente (alegeri, Paşte, Crăciun ori Revelion). Desigur, ca un făcut...

7 iunie 2009

Are 100 de metri înălţime şi este cea mai înaltă cascadă din România

Dacă ne facem drum prin Maramureş, nu putem să nu admirăm cea mai înaltă cascadă din România.
Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, fiind formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea staţiunii turistice Borşa. Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi, se adună într-un circ glaciar, iar de acolo se pravăleşte, formând o cascadă în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 de metri, 20 de metri şi din nou 40 de metri. Cascada Cailor este considerată cea mai înaltă cădere de apă din România, având o înălţime 100 de metri.
Accesul spre cascadă este facil, fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Iată, aşadar, că avem ce vedea în România, iar Maramureşul rămâne pentru mulţi dintre noi o necunoscută ca ţinut.

Casa de vis

Concepută într-un stil futuristo-avangardist, de către Meyer H., arhitectura casei din imagine reuşeşte să spargă orice şabloane în materie de design ambiental.Nu cred că poate exista cineva care nu şi-ar dori să locuiască într-o astfel de casă menită să şocheze prin geometrie, modernism şi echilibru.
Ai impresia că ai în faţă o navetă spaţială, nicidecum o banală locuinţă. Tocmai de aceea şi acesta este un motiv pentru care regret enorm că n-am avut norocul de a deţine conturi şi averi lăsate moştenire de la mătuşi sau unchi, cum se mai practică prin România de azi.