7 iunie 2009

Are 100 de metri înălţime şi este cea mai înaltă cascadă din România

Dacă ne facem drum prin Maramureş, nu putem să nu admirăm cea mai înaltă cascadă din România.
Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, fiind formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, în apropierea staţiunii turistice Borşa. Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi, se adună într-un circ glaciar, iar de acolo se pravăleşte, formând o cascadă în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 de metri, 20 de metri şi din nou 40 de metri. Cascada Cailor este considerată cea mai înaltă cădere de apă din România, având o înălţime 100 de metri.
Accesul spre cascadă este facil, fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Iată, aşadar, că avem ce vedea în România, iar Maramureşul rămâne pentru mulţi dintre noi o necunoscută ca ţinut.

8 comentarii:

  1. E frumoasa, intr-adevar! La Urlatoarea ai fost, la Busteni? Si acolo e foarte frumos, mai ales traseul pana la cascada! Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin si spun: avem una dintre cele mai frumoase tari de pe fata pamantului! Putine locuri din lume se aseamana in frumusete cu cele din tara noastra care, din pacate, e condusa de niste incompetenti, datorita carora se va duce totul de rapa, pana si natura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Marian şi eu gândesc la fel ca tine, de aceea am postat această minunăţie a naturii, şi anume Cascada Cailor. La fel de adevărat este că indiferenţa noastră faţă de vot, a dus la situaţia de a fi conduşi politic de "nişte incompetenţi", care nu sunt în stare decât să-şi promoveze propriile interese. Ştii, nu degeaba se spune că România este o ţară frumoasă, dar păcat că este populată şi de asemenea idioţi. Una peste alta, ne cam merităm această soartă, fie că ne place sau nu s-o recunoaştem. Oricum, tot voi ajunge în Maramureş împreună cu soţia şi chiar cu fetiţa, deşi e mică, căci am vrut să facem asta în luna de miere, acum aproape trei ani, dar nu ne-am mai încumetat şi din cauza banilor, mulţumindu-ne cu Predeal. Din păcate, cei cu bani nu gândesc ca noi, preferând să epateze prosteşte în ţări exotice, când, de afpt, habar n-au de propria lor ţară. Ăştia sunt românii parveniţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. O mare problema este si lipsa de promovare a acestor locuri , dar romanul , parvenit sau nu este asaltat pe posturile tv nationale cu reclame la Bugaria , Grecia, Turcia pana si la Azerbaidjan.Iar o alta problema care este si va fi vesnica este lipsa infrastucturii pt ca ai vazut ce drumuri proaste si destul de aglomerate sunt pana acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. acelasi Robin Hood9 iunie 2009 la 12:24

    Apropo ca mi-am adus aminte ca esti dinamovist:poate ii duci pe catei acolo sa se relaxeze (sau sa le faci vant) ca de joi intra in vacanta nu se mai pregatesc de UCL.:d

    RăspundețiȘtergere
  6. Robin Hood, îmi place umorul tău când vine vorba de "câţei", numai că pe primul pe care l-aş arunca ar fi Borcea, după care Turcu şi Badea. Aş mai rămâne, de prăsilă, cu câinele filozof, Dinu. În rest, toţi merită să fie înfometaţi pentru a se înrăi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Haiducule de acord cu tine pt ca am fost un fan inrait care il gaseai aproape la fiecare meci la peluza Haldan , mai ales dupa abrambureala de aseara care s-a soldat cu locul 3.Dar o mica rectificare:daca scapam de Borcea , Turcu si Badea cine dracu mai baga bani in echipa pt ca stii si tu filozofii sunt saraci.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. In legatura cu discutia despre alesii poporului, parerea mea personala este ca nu avem de unde alege, atata timp cat absolut niciunul dintre eligibili nu este curat din punct de vedere moral si capabil din punct de vedere profesional! Cred ca absolut toti sunt pusi pe imbogatire pe spinarea fraierilor care muncesc si care sunt buni doar sa plateasca taxe si impozite ca sa ii tina pe ei in carca. Pana la urma, nu e de vina nimeni ca ne-am nascut in tara asta. Se spune ca tot raul duce spre bine... Eu tot astept sa vad bine din partea iubitilor conducatori, dar cred ca am sa tot astept... La mai multe locuri pitoresti promovate!

    RăspundețiȘtergere

E cumva criză şi de cuvinte !?