3 februarie 2011

Leonardo da Vinci era "pe dos"!?


Am trăit s-o aud şi p-asta! Recent, ăi mai deştepţi dintre cercetătorii italieni specializaţi în descifrarea misterelor din lumea artelor, au aruncat bomba. Adicătelea, potrivit acestora, celebra "Mona Lisa" era, de fapt, un bărbat tânăr, nicidecum femeie, aşa cum s-a crezut vreme de sute de ani.
Preşedintele Comitetului naţional pentru valorificarea bunurilor istorice, Silvano Vincenti,a declarat că modelul care a pozat pentru celebrul portret "Mona Lisa" era un tânăr asistent al pictorului, cunoscut sub numele de "Salai". De fapt, numele real al asistentului lui Leonardo, era Gian Giacomo Caprotti. Acesta a intrat în slujba maestrului italian pe când avea 16 ani, şi a rămas alături de maestrul său timp de 25 de ani, fiindu-i nu doar muză, dar şi modelul mai multor tablouri realizate de Leonardo da Vinci.
Potrivit lui Silvano Vincenti, cei doi bărbaţi intreţineau o relaţie "ambiguă" şi au fost, cel mai probabil, amanţi. Ba chiar, potrivit cercetătorului italian, maestrul renascentist a lăsat în urmă şi câteva indicii, pictând în ochii Giocondei (Mona Lisa) litera "L" - de la Leonardo - şi litera "S" - de la Salai.
Iată că obiceiul artiştilor de a avea relaţii amoroase cu persoane de acelaşi sex s-a transmis până-n zilele noastre, pătrunzând adânc în analele artei plastice până-n miezul artistic al designerilor vestimentari. Să fie de vină gena responsabilă cu sensibilitatea artistică? Mă rezum doar la a spune: -Ţe preţizie! Si ţe mai artă, neicusorule!! Numa' bună de stat în fund...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?