12 decembrie 2011

Numerele de înmatriculare bulgăreşti, bune de pus la murat

Statul român s-a gândit să dea decisiva şoferilor români obişnuiţi să fenteze fiscul neaoş. Mai pe înţelesul tuturor şoferilor, se va spune "ADIO" numerelor de înmatriculare în Bulgaria.
Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic.
Prevederea cu pricina apare într-un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
Ca să arate să le pasă de viaţa românilor, se motivează decizia şi prin a arăta faptul că utilizatorii maşinilor înmatriculate în alte state sunt tentaţi să încalce frecvent normele rutiere şi chiar să comită accidente, după care părăsesc locul faptei mizând pe dificultăţile întâmpinate de autorităţi pentru identificarea şi sancţionarea lor. Astfel, numai în 2009, din cele circa 10.200 de accidente grave înregistrate în România, 1.076 (10,5 la sută) au fost produse cu implicarea autovehiculelor înmatriculate în alte state. În 2010, procentajul a crescut cu 11,4%.
În plus, potrivit unor statistici mai vechi ale oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în patru ani numărul accidentelor produse în România de autoturisme înmatriculate în Bulgaria a crescut de 15 ori, de la 204 în 2006, la 3.255 în 2010. Aşadar, motive ar cam fi... În principal, însă,statul vrea doar să nu mai piardă taxele vârâte de şoferii noştri în visteria Bulgariei. Logic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?