19 noiembrie 2011

Până şi stema judeţului e mai săracă decât a fost...

Aşa se prezenta stema judeţului Teleorman în vremea comuniştilor. Regăsim acolo trei elemente care vizau: industria, agricultura şi creşterea animalelor...După aşa-zisa revoluţie, însă, chiar şi stema judeţului a cunoscut transformări mari. Şi anume, se poate vedea cu ochiul liber că economia acestui judeţ e undeva în pom şi că ar cam trebui să ne luăm oi cu toţii până nu ne trec toate apele crizei economice. Cam aşa s-ar putea descifra elementele care compun actuala stemă a acestui judeţ. La toate acestea cred că era indicat să se mai adauge, undeva pe mijlocul stemei, o mână întinsă de cerşetor, căci ar putea exprima mai bine şi poziţia a autorităţilor locale şi judeţene, care au contribuit cum le-au permis legile patriei, la propăşirea judeţului pe cele mai înalte culmi ale ignoranţei şi sărăciei.

10 noiembrie 2011

11.11.'11 - ora 11:11

Numerologii din lumea întreagă au intrat în stare de alertă, odată cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute înainte de ora prânzului - 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite.
Unii evocă începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune sau chiar "o bulversare a conştiinţei".
Mii de adepţi intenţionează să se întâlnească în această zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date şi-au făcut deja apariţia pe Facebook. Cu alte cuvinte, dacă nu ţi-a ieşit până acum pasenţa în amor sau afaceri, vineri e cazul să-ţi joci cartea decisivă. Dacă mă gândesc că tot într-o zi de 11, dar septembrie, a fost răspus giganta clădire Gemenii, n-aş mai fi atât de optimist în privinţa cifrei 11.
Ca tamul să fie complet, se mai adaugă la toată această poveste şi profeţia Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea că vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papă din istorie.
Totuşi, data de 11 este încărcată de conotaţii istorice. Armistiţiul din Primul Război Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineaţa, pe 11 noiembrie 1918.
Aşadar, eu care cred în DESTIN, tind să spun că ziua de 11.11.2011 va fi una oarecare pentru noi toţi. TU CE CREZI, AMICE?

7 noiembrie 2011

PRESA NOASTRĂ CEA DE TOATE SCANDALURILE

De curând am sesizat o părere apropiată nu doar de-a mea, dar şi de realitate, în ceea ce priveşte presa din România. Şi anume, cei de la Vertical News aveau să constate:
"Folosirea unui post TV sau a unui ziar pentru propriile interese politice și economice ale patronului s-a dovedit a fi, pe termen lung, o strategie falimentară".Vă mai amintiţi câte ziare au apărut şi dispărut din 1990 până-n prezent, numai în Teleorman? Bănuiesc că de unele nici n-ai avut timp să auzi şi pentru că au dispărut de pe piaţă înainte de a gânguri.
La capitolul decese spontane de publicaţii autohtone, dacă-mi permiţi a percepe astfel dispariţia unor cotidiene şi săptămânale de pe la noi, aş aminti de Gazeta de Duminică (primul săptămânal apărut după revoluţie, în Teleorman -iunie 1990), Univers Teleormănean, Info Scop teleormănean, Sudul Extrem, Presa, Contrapunct, Exclusiv de Teleorman (mort pe hârtie, nu şi de pe pagina web a unui anume site), iar lista care, probabil, este incompletă, nu se va încheia taman aici, căci căile Media sunt tare îmbârligate până-n virgulă cu cele ale politicii. De fapt, ambele sunt de fel falimentare şi, de altfel, şantajiste atunci când ajung la disperare. Şi ajung tot mai des la... obişnuinţă.

6 noiembrie 2011

Jocul monarhic din România interbelică, construia un regim autoritar al regelui Carol al II-lea


În 10 ani, Regele Carol al II-lea a schimbat 24 de guverne, ceea ce înseamnă că la fiecare 5 luni, acesta numea un nou guvernul. Tot în aceeaşi perioadă (anii '30), România a cunoscut cea mai mare creştere economică, leul fiind considerat la bursă o "valută grea".
TROCURI între CAROL şi HITLER: PETROL contra ARMAMENT

3 noiembrie 2011

Narman îmbracă, nu dezbracă!

NARMAN ar putea să-şi schimbe sloganul în "Narman, un veritabil italian!" La o asemenea concluzie am ajuns atunci când am vizionat site-ul celor de la Narman. Şi nu exagerez cu nimic când afirm acest lucru.
Totuşi, nu m-am împăcat cu conceptul Narman, unde se spune: "ÎMBRĂCĂM MIRELE DIN CAP PÂNĂ-N PICIOARE". De ce? Doar ca să aibă mireasa pe cine dezbrăca în noaptea cea albă şi neprihănită a nunţii, ca un preludiu al căsniciei?
Lăsând gluma de-o parte, creaţiile Narman mi-au "metalizat" privirea, aşa încât mi s-a lipit retina de mătasea fină din care erau atent croite costumele. Desigur, apoi am înţeles că aceasta-i tendinţa italienească... de lux.
Pentru a nu mai da bătăi de cap clienţilor, cei de la Narman au găsit şi antidotul indeciziilor: costumele sunt asortate de-a gata cu cămaşa şi vesta, lavaliera sau brâul şi papionul... Toate devin astfel un tot unitar prin armonizarea liniilor şi a jocurilor de alb-negru, în special.
Deşi, recunosc, nu mă consider un fan al vestimentaţiei de acest gen, articolele Narman mi le-aş dori şi cu ochii închişi. Sunt altceva. Pur şi simplu, sunt un BRAND.
Există o singură condiţie pentru a putea intra în posesia unor asemenea bijuterii vestimentare: dispoziţia financiară. - Un fleac, căci doar şi pofta vine mâncând!...

2 noiembrie 2011

Pesediştilor nu le pasă de sănătatea alegătorilor (!?)

Cu toate încercările primarului comunei Mârzăneşti, Viorel Mihăilă, de a da localităţii pe care o păstoreşte un Centru de Permanenţă, astfel încât localnicii să aibă parte de servicii medicale prompte şi adecvate, consilierii PSD se pun contra unei asemenea iniţiative, sacrificând interesele locuitorilor în favoarea intereselor meschine ale politicii. Motivaţia acestora ar fi aceea că primarul şi-a aroga meritele acestui centru de permanenţă şi astfel şi-ar umple tolba cu voturi. Ceea ce nu ştiu, însă, consilierii PSD este că primarul poate să-şi atragă mai multă simpatie politică din partea locuitorilor dacă,din cauza consilierilor locali ai PSD, nu se va face acest centru, decât dacă aleşii ar renunţa la "ambâţ" şi ar vota "pentru" într-o banală "ordinară". Să nu uităm că, în ultimii 10 ani, românii s-au învăţat să acorde doar votul negativ, tocmai pentru a penaliza impostura şi nesimţirea aleşilor din mandatele trecute.
Aşadar, până şi consilierii locali de la ţară trebuie să facă un efort şi să gândească ce-i mai important: să ţină cu dinţii sau cu placa dentară de o indemnizaţie lunară şi nemeritată de 270 lei sau să lase ceva în urma lor de care să poată beneficia chiar şi ei. Asta da dilemă!...

1 noiembrie 2011

INCREDIBIL! Recensământ românesc, formulare în maghiară

Doar la noi, românii, mai poţi vedea asemenea bazaconii. Etnicii maghiari au avut parte la recensământul populaţiei din octombrie 2011 desfăşurat în România, de formulare în limba lor, nicidecum în română, aşa cum era logic şi normal să fie. Interesant este că şi în Ungaria se desfăşura un recensământ similar, numai că etnicii români n-au primit formulare în limba română.
Probabil că cei mai supăraţi de o asemenea discriminare ar trebui să fie ţiganii, a căror pondere, dacă ar fi declarată, cred că ar depăşi pe cea a minorităţii maghiare.