7 noiembrie 2011

PRESA NOASTRĂ CEA DE TOATE SCANDALURILE

De curând am sesizat o părere apropiată nu doar de-a mea, dar şi de realitate, în ceea ce priveşte presa din România. Şi anume, cei de la Vertical News aveau să constate:
"Folosirea unui post TV sau a unui ziar pentru propriile interese politice și economice ale patronului s-a dovedit a fi, pe termen lung, o strategie falimentară".Vă mai amintiţi câte ziare au apărut şi dispărut din 1990 până-n prezent, numai în Teleorman? Bănuiesc că de unele nici n-ai avut timp să auzi şi pentru că au dispărut de pe piaţă înainte de a gânguri.
La capitolul decese spontane de publicaţii autohtone, dacă-mi permiţi a percepe astfel dispariţia unor cotidiene şi săptămânale de pe la noi, aş aminti de Gazeta de Duminică (primul săptămânal apărut după revoluţie, în Teleorman -iunie 1990), Univers Teleormănean, Info Scop teleormănean, Sudul Extrem, Presa, Contrapunct, Exclusiv de Teleorman (mort pe hârtie, nu şi de pe pagina web a unui anume site), iar lista care, probabil, este incompletă, nu se va încheia taman aici, căci căile Media sunt tare îmbârligate până-n virgulă cu cele ale politicii. De fapt, ambele sunt de fel falimentare şi, de altfel, şantajiste atunci când ajung la disperare. Şi ajung tot mai des la... obişnuinţă.

Un comentariu:

  1. Omule" Perceptia te e una buna" pagina online Totalimpact nu prea" o sa Ii,, inchida nimeni gura...

    RăspundețiȘtergere

E cumva criză şi de cuvinte !?