26 noiembrie 2010

Să muncim bine, dar după modele străine!

Ca să lucrezi bine pentru a trăi bine, aşa cum ne învaţă iubitul nostru conducător, trebuie să NU munceşti româneşte. Altfel spus, în străinătate un angajat lucrează mult mai bine dacă nu se simte ca un angajat. Mai multă libertate pentru angajat, înseamnă mai multă responsabilitate pentru acesta, determinându-l să lucreze în momentele în care el se simte mai productiv. În acest caz şi rezultatele vor fi foarte bune.Cum se lucrează în România? Cu mult sictir, oboseală şi lipsă totală de inspiraţie. Aşa se întâmplă când eşti pontat pentru cele 8 sau 10 ore şi nu pentru ceea ce ai realizat în acea zi de muncă.
Tot în străinătate, se observă că atmosfera de la birou diferă mult de cea resimţită din plin în România. La noi este mâncătorie de la cel mai mic la cel mai mare, acolo este colaborare şi înţelegere.
În plus, ce angajat nu şi-ar dori să vină la birou când vrea şi să plece când vrea, cu condiţia să termine lucrarea pentru acea zi? Nu, asta n-o să se întâmple vreodată la noi, ci doar în SUA şi ţările dezvoltate din Europa. Şi atunci, cum o vrea Băsescu să se muncească bine (cu randament) în ţărişoara asta, câtă vreme mentaliatea angajatului este prezentată sub forma: timpul trece, leafa merge!
Românilor le place să se acopere de hârtii, pentru a arăta ce volum mare de muncă au, de nu-şi mai văd capul de atâta treabă... Vrăjeală totală!
Câtă vreme nu se doreşte simplificarea lucrurior, rezultatele nu pot fi decât jalnic spre dezastruaose, cu efecte în drăgălaşul PIB. Aşa se explică de ce avem un nivel al calităţii serviciilor atât de scăzut, oferite de stat şi chiar de privat.
În ceea ce priveşte sfatul preşedintelui, am putea doar să ne ştergem cu el în c...odul muncii. Părerea mea!...
e-redus.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?