22 ianuarie 2011

Tot ca înainte... spre marele ŞOMAJ!


Nu ştiu cum se face, dar iar suntem în top. În topul cu cei mai mulţi şomeri înregistraţi dintre cei încă indemnizaţi, desigur.
Numai în luna decembrie 2010 ocupam un meritoriu loc 2 pe ţară (doar Mehedinţiul ne-a privat de locul 1), la capitolul judeţul cu cei mai mulţi şomeri. C-un procentaj la şomaj de 10,8 la sută, Teleorman se afla, la finele anului 2010, pe un "meritoriu" loc 2 pe ţară, în topul judeţelor cu cea mai mare rată a şomajului.
Colac peste pupăza blondă, Teleorman este şi judeţul unde numărul pensionarilor este dublu faţă de cel al salariaţilor. Cum era de aşteptat, pe niciun parlamentar de Teleorman nu-l impresionează o atare stare de fapt, şi-n consecinţă nici investitorii nu vor da buzna la noi pentru a investi (până nici chinezii lui Dragnea nu se înghesuie să arunce cu yuani în bălăriile noastre), şi implicit pentru a creea locuri de muncă pentru fudula populaţie a săracului judeţ.
Cu alte cuvinte, suntem pe valul care ne duce taman la groapa pierzaniei. Proaste alegeri politice am făcut, noi, teleormănenii, în toţi aceşti 20 de ani! N-am învăţat nimic şi acum rămânem cu... nimic! Logic că ne merităm soarta asta...
Care vor fi efectele scăpării de sub control a şomajului?
Cred că infracţionalitatea, de orice tip, va exploda în Teleorman, căci de disperare eşti dispus să-ţi rişti şi libertatea... şi viaţa... totul!
Mai cred că se va ajunge până acolo încât pentru 100 RON să i se ia viaţa unui om cu aceeaşi uşurinţă şi lipsă de remuşcare cu care iei gâtul unui pui neajutorat.
Mai cred că ţepele economice se vor da mai abitir, dar de această dată susţinute la greu şi poate chiar pe faţă, de organele pătate ale statului, la orice nivel ierarhic (câtă vreme, din câte se aude şi... se pare, ca să obţii un job într-o instituţie de control, dai ca popa 2.000 de euro, atunci tind să cred că orice este posibil la noi, -inclusiv să dai peste 10.000 de euro pentru un post de şef la te miri ce instituţie publică).
Şi mai cred că cei slabi o vor lua razna sau îşi vor pune capăt zilelor. Vorba aceea minunată: -Să trăiţi bine!... Mai trăiţi?!...


2 comentarii:

  1. Nu e ceva nou. Teleormanul a fost si este in continuare unul dintre cele mai sarace judete. Locul unde n-ai vrea sa te nasti dar mai ales n-ai vrea sa traiesti. Nu sunt de vina saracii d`acolo pentru ca oricum nu au ce sa schimbe (politic vorbind). Pe cine sa aleaga mai putin rau? Investitori nu sunt pentru ca nu numai ca nu sunt incurajati ci mai mult sunt obstructionati. Sincer cum vrei sa se dezvolte un oras ca Alexandria(resedinta de judet) din moment ce spatiile comerciale au fost vandute membrilor psd in loc ca ele sa fie inchiriate, asa cum e normal, pentru a aduce bani la bugetul local. Nici macar presa nu exista acolo. Sunt cativa oligofreni care apar pe la televizor si cu mare chin abia citesc 2 3 communicate de presa ori pun in prim plan serbarile de la scoli si gradinite. Descurajat si scarbit eu am ales sa plec d`acolo insa mai sunt legat de acel loc.

    RăspundețiȘtergere

E cumva criză şi de cuvinte !?