30 ianuarie 2011

Remuneraţie după susţinere, nu după răspundere!

Pornind de la ipoteza imbatabilă că în orice meserie există un dram de răspundere, măcar, consider că şi remuneraţia trebuie adaptată la nivelul riscului asumat.
Adică, cu cât răspunderea postului ocupat este mai mare, cu atât şi remuneraţia să fie mai substanţială. Ca la Bursă! Vrei să câştigi mai mult, investeşti mai mult în fonduri de risc mare! Este precum mersul pe sârmă... Teoretic, aşa ar trebui să ste lucrurile la capitolul salarizare în România. Practic, însă, suntem prea departe de a pune preţ pe competenţă şi răspundere. Parlamentarii, de pildă, deşi votează legi pe care nici de ei nu le respectă, îşi stabilesc singurei şi cu o crasă nesimţire diurne de-a dreptul obeze, dacă luăm în calcul starea schilodito-socială din România. Ce răspundere UNINOMINALĂ au aceşti parlamentari? NICIUNA, pentru că întotdeauna afli că aşa a poftit partidul, şi nu parlamentarul "X"!
În general vorbind, tot ce are iz politc conţine stimulente grase aşezate peste lefuri babane, iar răspunderea este aproape invizibilă!
Iată de ce înainte de a-ţi "procura" o meserie în viaţă e bine să-ţi alegi şi partidul cu care să porneşti la drum, căci fără el este ca şi când ai merge ca prostu' cu frâna de mână trasă.
În plus, frecarea nu întotdeauna este benefică, iar excesul poate da dependenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?