25 ianuarie 2012

"Revoluţia" privită "la rece"


Potrivit enciclopediei Wikipedia, în apropierea Ministerului Apărării Naţionale au căzut, pe 24 decembrie 1989, nouă cadre dintr-o unitate U.S.L.A, precum Șeful de Stat Major, lt. col. Gheorghe Trosca. Ei au fost chemați de către Nicolae Militaru, să apere de terorişti sediul MApN, deşi ministerul era apărat de tancuri, iar USLA nu avea în dotare decât maşini ARO blindate.
Ca un făcut, Militaru NU a dat ordin tancurilor să NU se tragă în coloana USLA, care urma să apară în zonă. Crima săvârşită de Militaru se pare că ar avea la origine deconspirarea acestuia ca agent al serviciului secret al armatei sovietice, deconspirare în care locotenent-colonelul Gheorghe Trosca ar fi jucat un anume rol. Să ne amintim, totuşi, în cine îşi punea baza Ion Iliescu la revoluţie, chiar la sediul Televiziunii Române? Răspuns: -în generalul Militaru.
U.S.L.A. (Unitate Specială de Luptă Antiteroristă), devenită o "anexă" a Securităţii, şi-a adus contribuţia la creşterea prestigiului României pe plan extern, prin profesionalismul dovedit în activitatea de combatere a terorismului pe teritoriul naţional. Cu toate acestea, numele USLA a fost asociat cu numeroase sintagme: „unitate de terorişti”, „unitate de criminali”, iar luptǎtorii acesteia au fost etichetați drept „terorişti” sau chiar „criminali”.
Au trecut 22 de ani de-atunci şi încă mai aşteptăm pedepsirea celor vinovaţi pentru atrocităţile comise la Revoluţia din 1989. Întrebarea este: CÂND... vom afla adevărul despre lovitura de stat denumită generic "Revoluţie"?

Un comentariu:

E cumva criză şi de cuvinte !?