13 februarie 2009

Trafic de carne vie şi SCLAVIE la Alexandria (?!)

Sclav la nici 18 ani
La nici 18 ani, Mihai M., din comuna Focuri, judeţul Iaşi, trăieşte momente de groază la Alexandria. Deoarece provine dintr-o familie cu nouă fraţi (n.r. –mezina are un an şi câteva luni), tatăl acestuia s-a încumetat să-l dea la muncă, după ce o persoană cunoscută sub numele Aurel (n.r. – intermediarul acestei afaceri, din câte se pare), i-a promis că acolo unde-l va duce pe tânăr va fi plătit cu 300 de lei pe lună şi totul va fi bine. Aşa avea să ajungă Mihai la Alexandria, în urmă cu mai bine de trei săptămâni, la o vilă situată pe strada Meşteşugari. Acolo, tânărul s-a înţeles cu proprietarul cunoscut sub prorecla “Lu’ Nici” să fie plătit la două săptămâni, cu câte 150 de lei. Zis şi… cam atât, căci în loc de bani, Mihai încasa sistematic bătaie de la argaţii moşierului. Şi de ar fi fost doar asta…
Într-un final, Mihai a reuşit să fugă, ascunzându-se sub podul de la râul Vedea, unde a stat mai bine de o săptămână, în ger şi flămând. Avea să fie găsit de soţia unui subofiţer din cadrul IPJ şi adus la ea acasă. Femeia are o micro-fermă, dar nu avea intenţia să-l pună la muncă.
Când tocmai credea că a scăpat, tânărul a fost găsit de acest Lu’ Nici care i-a mai tras o mamă de bătaie şi l-a luat cu japca la vila lui.
Despre modul cum a ajuns prima oară să muncească pe moşia alexăndreanului Lu’ Nici, tânărul ieşean povesteşte: “M-a luat într-o duminică de-acasă, iar luni m-a şi pus la treabă, în grajd. Stăteam într-un vagon ars, fără pic de căldură, iar într-o zi, ca să nu mai fug m-au legat cu sârmă de mâini şi de picioare”.
Tânărul moldovean ne-a mărturisit că adesea Lu’ Nici se laudă că are miliarde de lei şi nu se teme de nimeni şi de nimic. Nici măcar de poliţie pe care simte nevoia uneori să se uşureze, dacă se supără, sau chiar să-i calce cu maşina pe poliţişti.
Pe moşia acestuia mai muncesc, din câte se pare, alte două persoane, din care un tânăr de numai 16 ani, racolat tot din Moldova, potrivit celor spuse de tânărul Mihai.

Poliţist ameninţat cu moartea şi înjurat

Subofiţerul de poliţie F.M., angajat al IPJ Teleorman care l-a luat în grijă pe tânărul Mihai, a avut parte numai de scandaluri din partea Lu’ Nici.
Fiind firav, tânărul nu a fost pus la munca de jos, ci doar să mai dea o mână de ajutor. Pentru asta primeşte lunar 300 de lei, un adăpost şi o mâncare caldă.
“L-am văzut pe stradă şi l-am luat la noi. Mi-a zis că a fugit de la cineva care îl bătea”, ne-a mărturisit subofiţerul care, de atunci, are de furcă cu acea persoană cunoscută cu porecla “Lu’ Nici” (n.r. – iniţialele numelui sunt I.A.)
“Într-o zi a venit la mine acasă, a rupt porţile de la grajd şi l-a bătut pe băiat ca p-un câine, luându-l cu el. Eu nu eram acasă atunci”, ne-a mărturisit subofiţerul. Tot el ne-a spus că în ziua de 1 februarie, la ora 12.12, a fost sunat de “Lu’ Nici”, pe telefonul mobil (n.r. – oare cum a făcut rost de numărul de telefon al poliţistului?). Vreme de 10 minute cât a durat convorbirea, Lu’ Nici i-ar fi adresat poliţistului injurii şi l-ar fi ameninţat, spunându-i “Te omor!”. Printre altele, însă, chiar i-a propus şi un târg, zicându-i că dacă vrea băiatul să-i dea pe el 5 milioane de lei vechi. Cum o astfel de târguire era de neacceptat, au rămas injuriile şi ameninţările.
Momentele de groază nu au încetat pentru tânărul ieşean. Ca să se răzbune, Lu’ Nici l-a dus pe Mihai p-un câmp, în apropiere de Costeşti, l-a dezbrăcat complet, să nu aibă asupra lui nici un număr de telefon şi apoi l-a abandonat acolo, în ger. A fost găsit de un om de bine care l-a îmbrăcat şi i-a dat de mâncare. Mai mult, acesta i-a oferit şi 50 de lei pentru a avea de drum, deoarece tânărul i-a spus că ar vrea să ajungă la Alexandria, la un poliţist.
Aşa avea să se întoarcă tânărul Mihai înapoi la poliţist acasă, acolo unde se simţea în siguranţă şi apreciat.

“Mă p… pe toată poliţia!”
Potrivit subofiţerului, a fost depusă plângere la Poliţia Alexandria, fiind aşteptat şi tatăl tânărului să facă acelaşi lucru. Totodată, poliţistul intenţionează să mai depună o plângere pentru ameninţare şi injurii. În consecinţă, s-a întocmit dosar pe numele “Lu’ Nici”, care acum pare grăbit să plece în Spania, cu treburi mari… Probabil cu vreun transport de turişti din Moldova numai buni de muncă “afară”. Cel puţin la această concluzie a ajuns subofiţerul: “Ia persoane din Moldova şi le aduce aici sau direct în Spania, la muncă”.
Cât despre maltratarea tânărului care a fost privat de libertate şi tratat precum un sclav, poliţistul F.M. a afirmat că lui Mihai i s-a eliberat certificat medico-legal.
Cazul este în atenţia poliţiei. O poliţie pe care, însă, Lu’ Nici o desconsideră: “Mă p… pe toată poliţia! Am bani, vă cumpăr pe toţi!” Şi ştie el ce spune, căci din câte se pare sunt poliţişti care s-au înfruptat de la ferma acestui Lu' Nici. Aceeaşi poliţişti au făcut demersuri la respectivul subofiţer să retragă plângerea şi să cadă la pace cu Lu' Nici. Orice comentariu ar fi de prisos în atare situaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?