13 februarie 2009

Vine, vine primăvara... cu ŞOMAJ în toată ţara...

Cine va mai face disponibilizări în Teleorman? Aceasta-i marea dilemă a vremii...

Efectele invocatei recesiuni încep să se facă simţite, bineînţeles, şi în Teleorman, după cum era de aşteptat.
Recent am intrat în posesia “listei negre” cu societăţile care intenţionează să concedieze personal în următoarele luni.
Potrivit datelor furnizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Teleorman, sunt nu mai puţin de şase societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în judeţ şi care au anunţat deja că vor face disponibilizări de personal în perioada imediat următoare.

La prima strigare, peste o mie de salariaţi vor rămâne fără slujbe


Din cei 274 de salariaţi pe care îi are, SC UNICOM WOOD Production SA din Roşiorii de Vede va concedia, în luna martie, 52 de salariaţi. Ăsta da cadou de Mărţişor!...
Din februarie până în luna iunie a acestui an, SC Leonardo SRL Oradea a anunţat că va concedia 11 salariaţi, din ceie 2.682 angajaţi pe care îi are "în stoc".
Mai drastică pare măsura aplicată de SC Hidro Olt Construct Turnu Măgurele, care, în această lună, este dispusă să renunţe la 71 de salariaţi, dintr-un număr total de 81 de angajaţi.
Cam cu aceeaşi măsură, şi tot în această lună, SC Dorex SRL Zimnicea va disponibiliza 84 de salariaţi, dintr-un număr total de 90.
Ne întoarcem la Turnu Măgurele, acolo unde societatea comercială CONLOC SA va trimite acasă 39 de salariaţi, din cei 47 pe care îi are până la momentul aplicării acestei măsuri.
În fine, mediatizata societate DONAU CHEM SRL Turnu Măgurele, trece şi ea la “curăţenia de primăvară”, astfel încât în luna februarie disponibilizează 763 salariaţi dintr-un total de 1.111 angajaţi.
Trăgând linie peste tot acest şir de disponibilizări de personal anunţate a avea loc în prima jumătate a anului, ajungem la concluzia că ar urma să fie trimişi acasă, în şomaj,până la jumătatea acestui an, 1.020 de salariaţi.
Ca şi când nu ar fi fost suficient de mare, raportat la populaţia acestui judeţ, rândul şomerilor se va îngroşa astfel şi mai mult, iar perspectivele duc către nicăieri. Autorităţile continuă să fie incapabile să găsească soluţii pentru crearea de locuri de muncă, iar teleormăneanul este nevoit să plece cu jalba în proţap în lumea largă pentru a-şi putea întreţine familia. E tot ce mai contează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?