5 martie 2009

Cuibul de... hackeri

Huzurul în care trăiesc hackerii este mai mult decât evident. Casele şi maşinile le cresc peste noapte, încât ai impresia că sunt întâmplări de basm,iar tot ceea ce se vede este, de fapt, ireal. Şi totuşi, la cât de des epatează cu bunurile obţinute din furăciuni şi înşelătorii, n-avem timp să ne îndoim că ceea ce ne este dat să vedem este o certitudine.
Joi, 5 martie, dis de dimineaţă, de pe la ora 6, pe ne... băute, mai mult de 14 hackeri din Alexandria au fost săltaţi din pat de procurorii D.I.I.C.O.T. De fapt, aceasta este o amplă acţiune de curăţare a plaiurilor mioritice, desfăşurată simultan în localităţile Alexandria, Bucureşti şi Râmnicu-Vâlcea, de către poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT.
Potrivit IPJ Teleorman, nu mai puţin de 250 de poliţişti au descins împreună cu "mascaţii", respectiv jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad", pentru spargerea "cuibului" de hackeri din cele trei localităţi.
Se pare că unii hackeri au privit cu amuzament acest şir de arestări, potrivit surselor mele, aşteptând liniştiţi şi zâmbitori într-un restaurant din centrul Alexandriei.Potrivit celor de la Pro TV, de 3 ani stau poliţiştii din Teleorman cu ochii pe această grupare care numără 31 de membri.
Indivizii sunt bănuiţi că organizau licitaţii pe internet propunând spre vânzare obiecte şi bunuri inexistente, de la maşini până la electronice. Autoturismele, deşi considerate de lux, aveau un preţ mic de vânzare, iar avansul cerut urma să intre într-un aşa-zis fond de asigurare, spun cei de la Pro TV.
Prejudiciul calculat până acum este de 800.000 de euro şi 50.000 de dolari. Până una-alta, 14 persoane urmează să fie prezentate Instanţei cu propunere de arestare preventivă.
La rându-i, potrivit celor de la Antena 3, peste 20 de persoane sunt audiate de procurorii DIICOT şi cei de la parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, iar operaţiunea este în desfăşurare. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele audiate se află şi un subofiţer de la inspectoratul judeţean de poliţie Teleorman. Aşadar, treaba se împute şi mai mult.
Tot cei de la Antena 3 au aflat că în urma percheziţiilor au fost confiscate arme albe şi de foc, droguri, dar şi mai multe calculatoare.
Câteva arme de foc, potrivit surselor mele, ar fi fost ridicate dis-de-dimineaţă de la o vulcanizare de la periferia oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?