17 octombrie 2008

Reîntoarcere la vechi, de dragul artei

Încă dinainte de a ajunge primar al Alexandriei, i-am propus lui Victor Drăguşin să mute fântâna arteziană din incinta Spitalului "Broaşte", într-unul dintre parcurile din centrul capitalei de judeţ.

Motivul a fost acela că o astfel de lucrare NU este pusă în valoare deloc în incinta spitalului respectiv, impunându-se, astfel, schimbarea locaţiei.
În urmă cu câteva săptămâni, primarul mi-a spus că i-a dat ca "temă" arhitectului să găsească locul ideal pentru amplasarea acestei fântâni ce a fost scoasă din uz de prea mulţi ani. Din punctul meu de vedere, fântâna respectivă s-ar integra de minune în faţa defunctului Cinematograf "Patria",cu condiţia ca şi clădirea să fie renovată şi repusă în funcţiune. Numai că noul locatar se mulţumeşte doar să plătească impozit pentru o aşa măreaţă ruină. În rest, n-a băgat un şfanţ în acest cinematograf mort de-a binelea, invocând fel şi fel de scuze şi acuze.
O altă locaţie adecvată pentru fântâna la care fac referire ar fi în parcul de la staţia de taxiuri, în locul acelei lucrări comuniste prin excelenţă. V-aţi prins că fac referire la fântâna cu naiul tricolor. O astfel de lucrare nu are nicio noimă în peisajul urbanistic, mai ales că edilii tot promit că vor face în acel perimetru un parc al copiilor. Şi cam atât, căci până la a face e cale lungă!...
Este păcat ca o astfel de lucrare să zacă într-o curte de spital, mai ales când Alexandria suferă la capitolul arhitectură, după demolările şi distrugerile masive din perioada comunistă. Iată de ce insist să fie salvată o astfel de lucrare cu o însemnătate aparte, ca să nu spunem de poveste.
COMENTEAZĂ! PĂREREA TA TREBUIE SĂ CONTEZE!!...

Un comentariu:

E cumva criză şi de cuvinte !?