9 februarie 2010

Scrii mare şi apăsat? EŞTI MINCINOS!

De fapt, nu eu sunt acela care a ajuns la o asemenea concluzie.
Cercetătorii de la Universtitaea Haifa din Israel, susţin că este de ajuns să analizezi scrisul cuiva pentru a-ţi da seama dacă acea persoană minte sau nu.
Potrivit cercetătorilor, minicinoşii au tendinţa de a scrie cu litere mari şi foarte apăsat. Cauza ar fi stresul la care sunt supuşi cei care mint, întrucât au mare grijă în a inventa o poveste credibilă, fără a se contrazice pe sine.
Mergând pe aceeaşi logică şi concluzie emisă de aceşti cercetători, aş putea spune că cei cu scrisul lăbărţat pot fi consideraţi dezordonaţi, iar pe cei cu scrisul mic şi strâns i-am putea privi ca pe nişte introvertiţi. Desigur, orice regulă îşi are expceţia ei.

2 comentarii:

  1. Interesant material, chit ca are darul să "deconspire" unele caractere. Aşa că, atenţie cum şi în ce fel vă puneţi "amprenta" pe coala imaculată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, interesant. Ce bine că am renunţat la scrisul „de mână”, ca să nu fiu etichetat conform criteriilor pe care le lansează autorul materialului, şi folosesc calculatorul. Dar dacă pot fi caracterizat după ritmul, timpul, măsura, tactul, brutalitatea sau gingăşia cu care folosesc tastele !? Mai bine renunţ la scris şi mă dau în darul vorbirii, pentru că „verba volant”, Dar dacă... Mai bine tac. Dar dacă... (Ion Nuţă)

    RăspundețiȘtergere

E cumva criză şi de cuvinte !?