24 februarie 2010

Pentru cine e coliva?

Trăim într-o ţară imposibilă, unde bunul simţ e plecat demult d-acasă. Asta chiar nu mai era cazul să ţi-o spun, că doar te-ai prins cine răzbate şi ajunge departe în societatea de azi: mitocanul şi tupeistul.
Pe vreme de criză, când peste pensii s-a pus capac să nu care cumva să dea în răscol, iar peste lefuri s-a trecut cu lama pentru a le mai rade sporurile obraznice (în marea lor parte), dar halite ani şi ani de zile degeaba de unii bugetari, senatorilor le-a mai venit pe nesimţite o idee.
Mai exact, aleşii neamului consideră că li se cuvine să primească moca, de la stat, telefoane cu opţiunea 3G, pe motiv că "viaţa evoluează". Parcă-ţi vine să-i scuipi în timpane pe aceşti parveniţi politici. Ăştia care au diurne lunare de peste 4.000 de RON, plus alte bagatele de indemnizaţii, vor să primească pe degeaba telefoane mobile de ultimă generaţie, iar românul de rând joacă trântă cu sărăcia, încât tot mai abitir vezi la ştiri oameni care şi-au luat zilele pentru că au rămas fără loc de muncă sau, pur şi simplu, n-au mai suportat viaţa mizeră. Este de neacceptat bătaia asta de joc! De-ar fi, însă, numai atât...
Bomboana de pe colivă o pune, bineînţeles, tot Guvernul lui Emil Minune. Un guvern care tocmai şi-a "vândut" poporul la FMI. Mai explicit, autorităţile române s-au angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional (FMI) să îngheţe salariile personalului bugetar în acest an, să scadă primele şi să continue reducerea numărului de angajaţi la stat. Aşa se arată într-o nouă scrisoare de intenţie, ce a fost publicată recent în Monitorul Oficial. Şi ca să mă fac mai bine înţeles, Guvernul şi-a luat angajamentul către FMI că 1 din 7 bugetari va părăsi sistemul, direct acasă. Nu aş avea nimic contra, numai că în ţara asta nimic nu mai funcţionează, iar sistemul privat trage doar să nu moară. Problema este cu ce va plăti statul ăsta atâţia şomeri, căci oricum este incapabil să creeze locuri de muncă?!... Ai cumva vreun pont? Poate face angajări FMI-ul...
De departe se poate observa că sistemul nostru bugetar se află tot mai aproape de faliment, numai că nimeni nu doreşte să accepte această realitate.
Până una-alta, tot încerc să aflu pentru cine naiba e coliva asta, căci vremea pomenilor s-a cam dus, până la alegerile care vor urma?
Ştiu doar că dacă politicile astea de jepcuială dictate de FMI şi executate cu slugărnicie de Guvern, nu vor scoate ţara din rahat, PDL-ul va avea soarta PNŢCD-ului. Sau poate fi şi mai rău dacă românul simte ciuţitul la os. Istoria a demonstrat-o de multe ori, numai că unii uită de setea de răzbunare a românului pentru tot răul pe care l-a îndurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?