21 februarie 2010

POANTA e că a câştigat PONTA!

Victoria "Micului Titulescu" aprinde spiritele în PSD, încât pe întuneric ai impresia că tocmai ai dat peste un partid de licurici.
După această lovitură de graţie, la care puţini s-ar fi aşteptat, numai "Michy Şpagă" şi-a luat adio de la acest partid, prin demisie. Dar mai sunt şi alţii care aşteaptă la rând. Asta nu înseamnă că PSD se dezmembrează, ci doar că ciurucurile se auto-elimină, şi astfel PSD-ul îşi va face curat în propria ogradă, până la viitoarele alegeri.
Există şi o parte rea a lucrurilor, şi anume aceea că "Micul Titulescu", datorită vârstei pe care o are (37 de ani) ar putea fi numai bun de manipulat de vulpoii partidului. Pe de altă parte, însă, Geoană trebuia să plătească oalele sparte.
Consider că dacă Cristian Diaconescu nu şi-ar fi retras candidatura pe ultima sută de metri (o decizie care naşte anumite suspiciuni), acesta ar fi fost acum preşedintele partidului. Dar poate că la fel de mari şanse ar fi avut şi Mitrea, însă a preferat să-l susţină pe Ponta. Probabil pentru a nu risca la capitolul imagine politică.
Aşadar, poanta apărută taman în ziua în care se sărbătorea "Paştele Cailor" avea să fie aceea că Ponta a câştigat preşedinţia PSD. O lovitură pe care Iliescu a gustat-o din plin, din câte se pare, căci doar astfel avea să-i plătească niscai poliţe mai vechi "prostănacului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?