A fost odată ca niciodată, căci de n-ar fi fost vorba mea era acum fără rost.
Potrivit cercetătorilor, până în secolul al XII lea, brazii de Crăciun nu erau împodobiţi. Cu timpul, bradul de Crăciun a fost împodobit cu fructe, flori de hârtie, biscuiţi, ca mai târziu, să se orneze cu lumânări şi globuri colorate. Globurile confecţionate din sticlă argintată de Thuringia au apărut abia în anul 1878. Există obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se aşeze o stea, simbol al acelei stele care i-a călăuzit pe magi până în Betleem.
Primul brad de Crăciun împodobit a apărut în anul 1510,în Lituania.
În Franţa apare în anul 1521, după ce prinţesa Helene de Mecklenburg s-a căsătorit cu ducele de Orleans,iar în Anglia in 1841.
Dar bradul de Crăciun, aşa cum îl vedem împodobit în zilele noastre, a apărut pentru prima dată la Breslau, datorită ducesei Dorothea Sybille von Schlesian.
Bradul de Crăciun ajunge în Statele Unite în anul 1749, odată cu coloniştii germani stabiliţi în Pennsylvania şi cu mercenarii plătiţi să lupte în Războiul de Secesiune, însă îmbodobirea bradului a fost legalizată pentru prima dată în 1836, în statul Alabama.
În România, primul brad împodobit cu câteva zile înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului, a fost prezent în palatul principelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866. Începând cu această dată, românii au preluat obiceiul de a îmbodobi bradul în apropierea Crăciunului. Bradul era prezent la români în anumite momente importante ale vieţii: naştere, căsătorie şi moarte, ca pom al vieţii. (Sursa: CrestinOrtodox.ro)
Câştigi ceea ce nici n-ai visat! Dă click AICI şi te convingi singur!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
E cumva criză şi de cuvinte !?