22 decembrie 2010

TU CU CE FACI BLOGGING?

Parafrazând deja o celebră expresie dintr-o reclamă, şi anume "Cu cine face banking?" (sau altfel spus, ce bancă i-a mai oferit credit), ajung să întreb: Tu pentru ce faci blogging?
Pentru mine, blogul suplineşte cu brio însemnările din agendă pe care le făceam cu pixul ori de câte ori îmi venea vreo idee măreaţă sau simţeam nevoia să-mi arăt indignarea ori chiar frustrarea pentru ceva anume. Este, dacă vrei, locul perfect pentru defulare, chiar dacă este cât se poate de expus publicului (în comparaţie cu notiţele păstrate în mare taină în agende şi agenduţe). Dar tocmai de aici izvorăşte şi adrenalina, prin expunerea părerilor tuturor celor care sunt interesaţi de ele.
De peste trei ani am dat buzna în lumea bloggerilor, dar la început am făcut-o cât se poate de discret şi timid. Nu ştiam exact cu ce se mănâncă şi, din instinct de jurnalist, ajungeam să mă autocenzurez. Apoi am transformat, încet-încet, acest blog personal într-unul de informaţie şi opinie, percepându-l ca pe un ziar virtual. Dar, -atenţie!, niciodată nu am pornit de la ipoteza că numărul vizitatorilor este mult mai important decât conţinutul blogului. M-a interesat să am un cuvânt de spus în mod PUBLIC şi NEcenzurat. Ca drept dovadă, prin intermediari aveam să aud că diverse persoane publice s-au arătat deranjate de comentariile pe care le-am inserat pe blogul care, de fapt, TE PRIVEŞTE!
Pentru că ofeream informaţii pe blog care nu apăruseră vreodată în mass-media, dar care apoi aveau să fie preluate şi de către alte surse virtuale de informare, a transformat blogul într-un spaţiu virtual cu o anume greutate. Să nu se înţeleagă că respectivul blog ar fi buricul pământului. Ştiu că mai am multe îmbunătăţiri de făcut pentru a-l transforma într-un blog de patru stele. Exact asta mi-am propus în 2011, dar aş avea nevoie şi de ideile tale, căci interactivitatea nu doar animă, ci este cea care dă rspunsul la întrebarea: Tu pentru ce faci blogging?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E cumva criză şi de cuvinte !?