31 decembrie 2010

După o jumătate de an VOR PICA LA ZAR AMENZILE


De la demararea procesului de asigurare obligatorie a locuinţelor şi până la sfârşitul lunii noiembrie din acest an, proprietarii de locuinţe din România încheiaseră peste 207.000 de poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor. Un bilanţ nu tocmai mulţumitor pentru Guvern.
Termenul limită până la care românii vor trebui să încheie poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor este 15 iulie 2011, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor.
"În conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe decurge de la un an de la începerea emiterii poliţelor.
Întrucât poliţele de asigurare a locuinţelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011
", se precizează în comunicatul MAI.
Acelaşi minister mai precizează că, dupa această dată, primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care NU au încheiat asigurarea obligatorie. Pentru necunoscători, amenda în acest caz este de 500 RON.

2 comentarii:

  1. Bine punctat Ana, dar insuficient pentru a putea lua pâinea şi cuţitul din mâna Puterii. Mai degrabă cred că ne vor lua ei dumicatul de pâine din gură...

    RăspundețiȘtergere

E cumva criză şi de cuvinte !?